Team met Anthony Sinke

Maak kennis met ons volledige team

Nizir Marlon Dibrani

Nizir Marlon Dibrani

Hallo daar, ik ben Nizir Marlon Dibrani.

Ik ben begonnen als ervaringsdeskundige in Jeugdzorgland. Hier heb ik de straat, internaten en opvanggezinnen mogen leren kennen.

Later heb ik als professioneel Jeugdzorgwerker, nog eens 20 jaar beroepservaring op gedaan. En ben nu – naast mijn freelance werkzaamheden – werkzaam als pedagogische coach in het onderwijs, voor leerlingen, leraren en ouders. Omdat het coachen van anderen, het anderen sterker maken, altijd een rode draad is geweest in mijn (beroeps)leven, heb ik mij tevens geprofessionaliseerd als HBO Jeugdzorgwerker, gediplomeerd tot Professioneel Coach (HBO +) en ben me verder gaan specialiseren tot NLP practitioner.

Ik geloof niet in toeval en volg mijn intuïtie als 'toeval' op mijn pad valt. Zo is in mijn tijd als Jeugdzorgwerker ooit de Franse Ardennen op mijn pad gevallen. Een aantal periodes van een week met een groep moeilijk opvoedbare jongeren in een geïsoleerde Ardennen -omgeving. Een tijd die nog steeds goed in mijn herinnering ligt. Een tijd voor deze jongeren waar zij in staat werden gesteld om concrete ervaringen op te doen. Op grond van deze ervaringen werden deze jongeren gemotiveerd en in staat gesteld om tot reflectie over eigen situatie te komen. Deze combinatie tussen concrete ervaringen en de reflectie hierop, heeft geleidt tot nieuwe inzichten en daarmee tot een aanpassing in hun gedrag. Het was een manier om deze jongeren los te maken van hun bekende en hardnekkige patronen om zo te kunnen exploreren en experimenteren. Maar het mooiste was wel dat deze tijd dienst heeft gedaan als een metafoor die lang door zowel deze jongeren als door mij, onthouden werd en wordt, als een leerzame tijd.