Coaching

Coaching

Coaching/begeleiding van individuen in zakelijke of private context.
Toewerken aan een betere toekomst kan geluk te weeg brengen! Een gewenst leven leiden is geluk!

Coaching

Coaching is een vakgebied waarbij het vertrekpunt de huidige situatie is en het eindpunt de gewenste situatie. In de essentie gaat Coaching over in beweging komen. Individuen gaan in Coaching vanuit noodzaak of vanuit nut. Noodzaak ontstaat omdat de huidige situatie niet meer dient voor de persoon en de gevoelsignalen van kwaad naar erger bewegen. Eigenlijk kan ik wel zeggen het stroomt niet meer en de energie komt letterlijk vast te zitten wat ze ervaren in het fysieke lijf. Vanuit nut een coaching aangaan betekend dat het nuttig is en bijdraagt om inzicht te krijgen in jezelf waarbij gevoelens, gedachten en je handelen een centrale rol spelen. Einstein noemt de wet van de waanzin; iedere dag hetzelfde doen, denken en voelen in de hoop dat er een andere uitkomst zal zijn is waanzin. In Coaching onderzoeken we welke gevoelens en gedachten het handelen beïnvloeden. Of ze ondersteunend zijn of beperkend bepaalt of je in beweging komt of niet, en dus of je wel of geen resultaat boekt. Je gedragingen worden aangestuurd door je vaardigheden en of je in verbinding kan komen met je vermogens, waarbij je vaardigheden weer aangestuurd worden door je overtuigingen. Vaak zijn we onszelf niet bewust op welke wijze we onszelf tegenhouden..we lopen weg van de weerstanden of gaan er mee in gevecht. Beiden leiden niet tot het in beweging komen en daarmee het stromen van je energie.

Ervaring

Begin 2000 werd ik via een Coachorganisatie gevraagd om te Coachen op gespannenheid, overspannen en burnout. Ik werkte bij twee grote multinationals om niet alleen het ziekte verzuim te reduceren maar ook om preventief te anticiperen op de signalen die voorvloeien uit gespannenheid. Een leerzaam traject van 3 jaar waarna ik mijn eigenpraktijk opende en zowel vragen vanuit het bedrijfsleven als private vraagstukken voorgeschoteld kreeg. In 2004 begon ik een eigen NLP Instituut wat nu nog steeds jaarlijks meerdere NLP opleiding aanbiedt onder de naam NLPUNI. In 2009 richtte is samen met een compagnon de TCacademy op waarbij we jaarlijks meerdere erkend Post HBO opleidingen tot professioneel Coach aanbieden. Na 10 jaar heb ik afscheid genomen als eigenaar en geef ik tot de dag van vandaag de verdieping lessen voor de Coachopleiding. Vanaf 2010 ben ik mij gaan richten op specifieke mannen vraagstukken en begeleidt jaarlijks 40-50 mannen in hun ontwikkeling naar manzijn. Daarnaast geef ik samen met mijn levenspartner training op het gebied van ‘’Groeien in liefhebben’’ en Coach ik samen met haar stellen op dit item.

Vraagstukken

Zakelijke vraagstukken zijn oa.

 • Wat is mijn doel en richting
 • Hoe leer ik mijn grenzen bewaken?
 • Hoe ga ik om met gevoelens als frustratie, boosheid en woede?
 • Ik loop vast tegen weerstanden, hoe ga ik daar mee om?
 • Identiteitsvraagstukken als wie ben ik meer dan mijn rol?
 • Ik heb ideeën, hoe kan ik komen tot resultaat?

Mannelijke vraagstukken zijn o.a.

 • Hoe kan ik mijn hoofd stilzetten, ik wil rust
 • Ik ben mijn richting kwijt en ervaar doelloosheid
 • Ik durf niet te kiezen en blijf hangen in wat niet goed is voor mij
 • Hoe geef ik uiting aan mijn emoties?
 • Uiting en expressie geven aan gevoelens
 • Hoe ga ik om met weerstand? Kan ik blijven of loop ik weg?

Algemene vraagstukken zijn o.a.

 • Ik wil meer energie ervaren Ik voel me uitgeblust

Relatie gerelateerde vragen

 • Omgaan met gevoelens die zich aandienen
 • Steun en bedding vinden bij jezelf i.p.v. een ander
 • Omgaan met levens veranderende gebeurtenissen

Coach Traject

Een Coachtraject bij mij begint altijd met een intake/kennismaking gesprek van 1 uur. Hierbij wordt de Coachvraag scherp gesteld en de huidige en gewenste situatie onderzocht. We gaan dan ook samen na of er een klik is wat de basis is voor het aangaan van een Coachtraject. De intake is op basis van no cure no pay. Na de intake maak ik een Coachagenda op waarbij de Coachvraag, inhoud coaching, aantal sessies, prijs e.d. in omschreven wordt. Na goedkeuring van jou zelf wordt de agenda indien van toepassing door jou overlegt met je leidinggevende. Na goedkeuring gaan we aan de slag.

Een traject bestaat uit 4 tot 7 Coachsessies van 1.5 uur. Tussendoor en aan het eind evalueren wij het traject waarbij de vorderingen en uitkomsten centraal staan. De duur van een traject is afhankelijk van de frequentie die gemiddeld 2 sessies per maand zijn.