Groeien in liefhebben
2-luik workshop Groeien in Liefhebben

2 dagen
LAJOIA , Nederland
400,00 EUR
Groeien in Liefhebben data dag 1: 4 oktober  2024
Groeien in Liefhebben data dag 2: 16 november 2024
2 beschikbare plekken
2-luik workshop Groeien in Liefhebben

Wat is Groeien in Liefhebben?

Wat

Wat is Groeien in Liefhebben?

Een relatie is als een dans.

Deze workshop is bestemd voor stellen die samen willen groeien in liefhebben! Die bereid zijn om op onderzoek uit te gaan en te ontdekken op welke wijze ze samen meer met elkaar verbinden, intiemer en ontspannen zijn in hun relatie.  

Een relatie is als een dans. Je beweegt samen en ook de leiding gaat van de één en naar de ander. Samen ben je verantwoordelijk voor de beweging en de richting. Het vrouwelijke in beiden voelt de diepgang van de relatie, of het voedend genoeg is. Het mannelijke in ons neemt leiding en beweegt de relatie naar een passende richting voor beiden. En maar al te vaak is de richting en de diepgang in een relatie kwijtgeraakt. Er wordt niet meer gedanst. Niet omdat jullie niet meer willen dansen, maar niet weten "hoe". Maar weinig onder ons hebben een voorbeeld gehad of hebben geleerd op welke wijze we het mannelijke en vrouwelijke in onszelf openen en daarmee openen voor eigenliefde en liefde voor de ander.

Samen vrij bewegen

Samen vrij bewegen

Samen vrij bewegen

Waar de man het pad ziet, voelt de vrouw of het klopt!

Een relatie staat niet vast maar is bewegend en dynamisch. Kunnen jullie je samen vrij bewegen? Het vrouwelijke in ons signalen eerder waarneemt, reageert zij ook eerder op wat wordt opgemerkt. Dat is bevrijdend, mits zij zich kan uiten zonder dar er gelijk iets hoeft worden opgelost, of dat het mannelijke zich aangevallen voelt. Dan kunnen het mannelijke en vrouwelijke in gezamenlijkheid onderzoeken waar ze samen naar toe willen dansen en wat er voor nodig is om daar te komen. Ze kunnen stap voor stap nieuwe passen oefenen om een pad te betreden dat misschien nu voor beiden nog onbekend gebied is. Het mannelijke bewaakt de grenzen en geeft de richting aan. Het vrouwelijke voelt of jullie samen op de goede weg zijn.

Waar de man het pad ziet, voelt de vrouw of het klopt!   

In onze workshop bieden wij een nieuwe kijk op hoe we in dit moment ons hart kunnen openen en het verleden leren los te laten. Door in het moment te oefenen in het openen van ons hart, neemt intimiteit en verbinding met elkaar toe. Linda en Anthony beoefenen zelf het pad van onvoorwaardelijk samenzijn waarin wij ontdekken 'hoe' je een Ja kan zeggen tegen alles wat er in de relatie zich aandient.  Hoe waardevol is het als je tegen elkaar kan zeggen 'ik blijf' en ook echt kan blijven in wat er ook is. Zelfs wanneer de ander boos, blij, verdrietig of angstig is.


Waarom meedoen?

Waarom

Waarom meedoen?

De aantrekkingskracht tussen man en vrouw is afhankelijk van de tegenstellingen. Als we trachten de ander te veranderen of onszelf gaan aanpassen zal de tegenstelling maar ook de aantrekkingskracht verdwijnen. Juist kenmerkt de relatie de verschillen wat ook gelijk het probleem oplevert. Begrijpen wat de tegenstellingen zijn en daar begrip en erkennen voor hebben zorgt ervoor dat de dynamiek blijft ontstaan en dat jullie samen groeien in liefhebben.

De uitnodiging om mee te doen:  

 • We willen nog meer begrip voor elkaar krijgen!
 • In de relatie samen richting nemen  
 • Weer leren communiceren over wat iets met ons doet ipv verwijzingen aan de ander 
 • Samen kunnen blijven in wat er zich aandient 
 • Het meer willen genieten van elkaars aanwezigheid 
 • We zijn klaar voor een verdieping in onze relatie
 • Nieuwsgierig en aanwezig zijn voor elkaar  
 • Samen doorgroeien naar een intieme relatie  

'Je kan houden van je partner, je hond en een bloem, liefhebben is het leren accepteren dat alles er mag zijn’


Het pad van onvoorwaardelijk samenzijn.

onvoorwaardelijk samenzijn

Het pad van onvoorwaardelijk samenzijn.

Wij (Linda en Anthony) bewandelen zelf het pad van onvoorwaardelijk samenzijn en zeggen dagelijks ‘Ja’ tegen alles wat er zich aandient in onze relatie. 

Ook wij ervaren dan hoe waardevol is om te kunnen zeggen 'ik blijf' en dan ook echt kan blijven in wat er ook is. Zelfs wanneer de ander boos, blij, verdrietig of angstig is.

FAQ

We gaan met een kleine groep stellen 2 volle dagen ontdekken, verdiepen en genieten van het samen zijn met je partner. Een geweldige kans om aandacht, energie en liefde te bieden aan elkaar. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:  

 • Ontdekken van verlangens en behoeften van jezelf en de ander en leren er voor elkaar te zijn.
 • Uiting geven aan je mannelijke en vrouwelijke kanten
 • Het durven stellen van verdiepingsvragen 
 • Leiden en volgen 
 • Uitspreken van gevoelens, grenzen en uitdagingen
 • Inzicht in het mannelijke en vrouwelijke waardoor er begrip voor elkaars kwaliteiten ontstaan. 
 • Kunnen we elkaar vergeven en verzoenen. 
 • Ik blijf! Ook al is het spannend. Kunnen we er voor elkaar zijn zonder oplossing of inspanning? 
 • Plezier, beweging, spel en avontuur om elkaar te prikkelen in het samen verdiepen.  

De thema's worden grotendeels door de stellen zelf ingebracht. Hierdoor is het programma afgestemd op wat er speelt en waar de behoefte van de stellen ligt om zichzelf te ontwikkelen.

Data & tijden: 
Zaterdag 4 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur 
Zaterdag 16 november 10.00 uur tot 17.00 uur 

Locatie: LaJoia, Ouderkerk aan den IJssel 

Begeleidend team

Linda van Groeningen

Linda van Groeningen

Anthony Sinke

Anthony Sinke