Vader & zoon
Vader en Zoon 2 daagse workshop

2 dagen
,
800,00 EUR

25 april t/m  27 april 2025

5 beschikbare plekken

De rol van de vader in de ontwikkeling van iedere man is belangrijk

Inhoud

De rol van de vader in de ontwikkeling van iedere man is belangrijk

Een vader is een voorbeeld en ondersteunt zijn zoon om zelfstandig in deze wereld te staan. Met die steun kan je als man richting nemen, lief hebben, de confrontatie aangaan, en omgaan met angsten en andere gevoelens. Hoe kan een jongen anders in zijn kracht komen om zowel te leren lief te hebben als te strijden?

De eerste relatie van een jongen, is die met de moeder. Om een 'man' te worden, heeft ieder jongen daarna de stap te zetten naar een identificatie met de vader. Bij stamgemeenschappen begeleiden ze jongens bij dit ritueel naar man zijn. De vader speelt hierbij een cruciale rol. De moeder kan de jongen ook pas loslaten als de vader er is om zijn zoon te ondersteunen. Veel jongens hebben deze ondersteuning niet of nauwelijks gehad. De afwezigheid van de vader in de ontwikkeling van een jongen kan daarom diepe sporen nalaten.

Op eigen benen

op eigen benen

Op eigen benen

Een jongen die niet is overgedragen door de moeder en daarna gesteund door zijn vader zal meer gericht blijven op de vrouw. Eigenlijk is hij nog georiënteerd op zijn moeder. Hij vindt daar zijn bescherming en veiligheid! Hij leert zich ontspannen via de vrouw en dat kan op latere leeftijd resulteren in afhankelijkheid. Hij staat niet op eigen benen en heeft zijn partner nodig! Hij kan moeilijk alleen zijn en komt in een spagaat terecht tussen zijn best doen voor zijn partner en frustratie als hij niet krijgt wat hij nodig heeft.

Deze Vader-Zoon Training is ontwikkeld om te ondersteunen bij deze overdacht en het aangaan van de verbinding tussen vader en zoon. Hierdoor ontstaat er een veilige relatie waarbij de zoon zich opent voor zijn vader, hem als voorbeeld ziet en er een gezonde relatie kan ontstaan tussen beiden.

In deze Training worden vaders en zonen uitgedaagd om te leren op elkaar te vertrouwen en kwesties met elkaar te bespreken. Op een uitdagende wijze ze elkaar ontmoeten en steun bieden om hun band te verdiepen. Speels, avontuur, liefdevol, uitdagend, confronterend en ondersteunend zijn de kernwoorden van deze training.

Wat levert deze workshop Vader en Zoon Training jou op?

Wat levert het op

Wat levert deze workshop Vader en Zoon Training jou op?

  • Hoe jullie je kunnen verbinden met elkaar.
  • Het uitspreken van onderwerpen die soms nog niet zo makkelijk zijn.
  • Leren uitspreken van behoeftes.
  • Hoe een vader zijn zoon kan leren omgaan met moeilijke situaties.
  • Samen aangaan van een avontuur.
  • Spannende dingen doen waar je altijd naar kan refereren.
  • Hoe een vader zijn zoon kan leren ontspannen.
  • Hoe je als vader omgaat met gevoelens zoals boosheid en angsten van je zoon.

Praktische informatie

Praktische informatie

Praktische informatie

Data, locatie en kosten

Start vrijdag 25 april om 18.00 uur tot Zondag 27 april om 15.00 uur . De training begint vrijdag avond om 18.00 uur en eindigt zondagmiddag om 15.00 uur. We geven deze workshop bij de Kunstwei te Wolphaartsdijk te Zeeland. Ook zullen we gebruik maken activiteiten op het strand. 

De investering bedraagt €  400,-- p.p. inclusief verblijf, eten en drinken.
Leeftijd zonen tussen 10 jaar en 17 jaar.

Begeleiding

De training wordt gegeven door Anthony Sinke samen met twee assistenten . Het is hun missie om mannen te ondersteunen in het ontdekken en ontwikkelen van een bewust, volwassen en mannelijke kracht.

Informatie en aanmelding

Voor informatie of om na te gaan of deze workshop passend voor jou is, kun je contact opnemen Anthony Sinke (06 53 41 20 82).


Begeleidend team

Anthony Sinke

Anthony Sinke