Man Support
Man Support

2 dagen
,
0,00 EUR
20 t/m 21 november  2021
2 beschikbare plekken
Man Support

Wat is Man support?

Informatie

Wat is Man support?

Mannelijke ondersteuning bieden 

Jongens van 17 tot en met 25 jaar missen soms richting in hun leven, en kunnen minder goed omgaan met boosheid, angst of verdriet. Zij voelen zich soms onmachtig, gaan zich afzetten tegen de maatschappij, en weten zich alleen nog te uiten in (zelf) beschadigend en afwijzend gedrag. Man support biedt deze jongens de mannelijke ondersteuning die zij in hun jeugd minder hebben ontvangen. Zo vinden zij de kracht in zichzelf om het leven zelfstandig aan te kunnen.

Waarom mannelijke ondersteuning?

Waarom

Waarom mannelijke ondersteuning?

‘Iedere jongen heeft mannelijke steun nodig om te kunnen doorgroeien van jongen naar man’ (Anthony Sinke).

Helaas zijn veel vaders afwezig, en hebben veel jongens weinig of geen mannelijke steun gekend. Dan blijven jongens aan hun moeder ‘vastzitten’, en als man afhankelijk van goedkeuring en waardering van hun vrouw. Ze kunnen moeilijk tegen kritiek en reageren kinderlijk als ze iets niet goed hebben gedaan. Zij kennen de signalen van hun lichaam niet, en zijn grenzeloos. Zodra een jongen mannelijke steun ervaart vindt er een wezenlijke verandering plaats. Hij gaat zich identificeren met man zijn, en hoeft zich niet langer af te zetten. Een jongen met dát bewustzijn voelt bedding, kan omgaan met zijn gevoelens, en kan zijn eigen richting nemen.

Wat is het programma?

Programma

Wat is het programma?

Op basis van jarenlange ervaring met mannen, jongeren en gemengde groepen heeft Anthony een programma ontwikkeld om jongens van 17 tot en met 26 jaar de mannelijke ondersteuning te bieden om hun eigen leven vorm te geven. Daarbij is veel aandacht voor het herkennen van je eigen kwaliteiten en valkuilen, het erkennen van je gevoelens en het geven van expressie aan je behoeftes. Dat alles in een veilige omgeving met ervaren mannelijke coaches en mentoren.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 •  intakegesprek
 • 2-daags programma in Nederland  (Kleve Duitsland)
 • 2 maanden begeleiding door één van de coaches, in de vorm van twee wekelijks video-contact en 2 coachsessies
 • eindbijeenkomst in Nederland (middag en avond) 

Het 2-daagse programma is op een prachtige Locatie aan de Grens tussen Nederland en Duitsland. We zijn veel buiten om te eten, te koken en te slapen. Daarbij bouwen we onze eigen vuren en bescherming. We leren je om jezelf veilig te voelen door uit te spreken wat je grenzen zijn en hiervoor te gaan staan. Zo word je meegenomen in wat het betekent om mannelijk leiderschap te tonen en gezonde broederschap te ervaren met de andere jongemannen. Zo voel je je sterk om je dromen te verwezenlijken. 

Het eerstvolgende Man Support-weekend vindt plaats van zaterdag 20 november van 11.00 uur tot 21 november 16.00 uur.

FAQ

 • Doorzien van nut en noodzaak van verandering.
 • Scherpstellen van je doelen.
 • Expressie geven aan gevoelens en emoties.
 • Verantwoordelijkheid nemen voor frustratie, boosheid en woede.
 • Communicatievaardigheden om te uiten van wat er in je leeft.
 • Omgaan met pijn.
 • Ontladen van spanning en weten te ontspannen
 • In je kracht staan in plaats van macht en onmacht voelen. 
 • Verbinden met je doelen en hiervoor een stappenplan opstellen.
 • Er is veel aandacht voor reflectie op keuzes en gedrag.

We hanteren de volgende criteria om te kunnen deelnemen aan het Man Support programma 

 • Leeftijd tussen van 17 tot/met 25 jaar.
 • Weinig of geen ondersteuning (gekend) van een vader(figuur).
 • Op zoek zijn naar meer duidelijk doel of richting.
 • Lastig om kunnen gaan met gevoelens en emoties.
 • Moeite hebben met onduidelijkheid.
 • Gemotiveerd om te willen werken aan jezelf.
 • Bereid om motivatiebrief te schrijven.
 • Intake-gesprek met één persoon van het support-team. 

Aan het deelnemen aan Man Support zijn geen kosten verbonden.

Begeleidend team

Anthony Sinke

Anthony Sinke

Ruud Smit

Ruud Smit

Nizir Marlon Dibrani

Nizir Marlon Dibrani

Waarom biedt Anthony Sinke dit aan?

Waarom biedt Anthony Sinke dit aan

Waarom biedt Anthony Sinke dit aan?

Anthony biedt dit programma aan vanwege zijn eigen ervaringen als jongen en vader.

‘Tot mijn 16e heb ik er alles aan gedaan om niet te voldoen aan de verwachtingen van mijn ouders. Mijn vader was voor mij afwezig en ik werd opgevoed door mijn moeder. Ik zette mij steeds meer af wat ertoe leidde dat ik op een jongens-internaat terecht kwam. Daar leerde ik omgaan met grenzen, doelstellingen, strijd en het aangaan van confrontatie. Na vele jaren als trainer en coach gewerkt te hebben kwam het mannenwerk op mijn weg. Pas vanaf dat moment leerde ik afdalen in mijn lijf en uitdrukking te geven aan wat er mijn leeft.’ 

Anthony heeft 5 zonen en één dochter. ‘Mijn zonen hebben mijn steun en aanwezigheid nodig om een voorbeeld te zijn hoe je als man omgaat met de dagelijkse situaties, dat leer ik graag ook andere jongens’. Zijn oudste zoon Levi is aanwezig als één van de begeleiders.  

Voor vragen kan je contact opnemen met Anthony via het contactformulier.

Ondersteun ons, maak een donatie!

De foundation ManSupport draagt bij aan het bieden van ondersteuning van jongens in een overgang leeftijd van 17 tot 25 jaar om zichzelf te kunnen identificeren met Man zijn, zodat ze zich veilig en krachtig genoeg voelen om hun talenten uit te drukken en in staat zijn zichzelf te manifesteren in de huidige maatschappij. Man support heeft sponsors die het belang en de noodzaak van deze ondersteuning erkennen. Deze steun van bedrijven, ouders, fondsen en eigen inbreng geven Man Support de mogelijkheden om te doen wat er te doen staat; Jongens steun en toekomst bieden in de maatschappij. 

Wilt u steunen?

Ieder bedrag is welkom en komt volledig ten gunste van het project. Zowel de trainers als begeleiders ondersteunen dit project belangeloos.